Východní Prusko 1945

 


Použitý model, výrobce, měřítko: German Motorcycle, WWII-Photo Etched parts, MASTER BOX, Factory ruin base, BLACK DOG-MODEL, German Motorcycle Rider VERLINDEN PRODUCTIONS, vě 1:35

Autor modelu: Michael Maschik

Použité doplňky: suť z tmelu Milliput, barvy Vallejo, podložka z dřevěného svícnu


Popis stavby:

Těžký motocykl s postranním vozíkem BMW R75 jsem stavěl ze stavebnice firmy Master Box, stavebnice obsahovala také leptané díly výpletů kol, které modelu hodně přidaly na  konečném vzhledu. Doplnil jsem bowdeny k brzdám a kabely zapalování svíček motocyklu. Opotřebení jsem se snažil vytvořit podle fotografií z internetu.

Figurka řidiče motocyklu je staršího data vzniku, ale dobré kvality a v zajímavé pozici. Po sestavení a vytmelení figurky jsem barvil akryláty Vallejo s přidáním matné báze od firmy Tamiya pro matný vzhled.

Viněta od Black Dog model obsahuje stěnu továrny a podložku s cestou, na které je velké množství detailů, jako jsou bedny od střeliva, nábojnice, psací stroj, sud v suti, pouzdro na plynovou masku a další věci představující zničenou továrnu. Přidal jsem jen více cihel a suti vymodelované z tmelu Milliput. Barvil jsem opět akrylovými barvami a patinoval naředěnými syntetickými barvami a potom pigmenty.


avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů