Klubový Patlák 2022

 


Autor textu: Milan Matušek
Autoři fotografií: Milan Matušek, Daniel Ševčík


O posledním prázdninovém víkendu jsme se sešli na již pátý Patlák KPM Opava. K tomuto účelu si pronajímáme apartmán s přilehlou terasou v penzionu Salaš za obcí Kajlovec (Hradec nad Moravicí). Po roce se nás sešlo pět aktivních účastníků. V pátek odpoledne nám naše konání symbolicky zahájil čestný předseda a majitel značky Owl decals Petr Hobža.

Do přivezených stavebnic jsme zařízli okolo třetí odpoledne, po předcházejícím přizpůsobení terasy. Na rozdíl od loňského roku, jsme letos mohli teplé oblečení nechat doma, ale na druhou stranu bylo potřeba terasu zastínit před prudkým odpoledním sluncem. Stejně jako loni i letos bylo menu přivezených stavebnic bohaté. Sherman Firefly 1:72, Mil Mi-17 1:72, T-37 a SMB Mystére 1:72, Hurricane taktéž v úpadkovém měřítku a ještě srovnávací stavba tří A6M Zero 1:48 firem Hasegawa, Tamiya a Eduard.

Jako vždy každý stavěl dle svých nejlepších schopností a možností, takže o hecování a rýpání do umu ostatních nebyla nouze. Při nedělním dopoledním debrífingu jsme se usnesli, že jsme dosáhli cílů, se kterými jsme na Patlák přijeli. Z mého pohledu bohužel uběhl příliš rychle.


avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů