Kopřivnické poháry 2017

 


Autor článku: Daniel Ševčík

Autor fotografií: Daniel Ševčík


V den výročí založení Československé republiky 28.10.2017 se uskutečnil 17. ročník populární modelářské akce s mezinárodní účastí Kopřivnické poháry. Za náš klub se soutěžně zúčastnili 3 členové (PaCo, já a Klouzek, který využil proxy) a 3 byli fyzicky přítomní (třetím byl Quoblih). Při příjezdu jsem nepoznal budovu Domu dětí a mládeže Kopřivnice, protože v létě prošla razantní rekonstrukcí. Mně se nová podoba líbila. Stejně jako neznámé sympatické dívčině v kostýmu kostry, se kterou jsem prohodil pár slov na stezce pro děti pod Šostýnem. Smile

Vlastní soutěž měla standardní časový průběh, ráno byla přejímka modelů, pak probíhala modelářská soutěž a o půl čtvrté bylo vyhlášení výsledků. Modelů bylo podle pořadatelů opět více, než předchozí ročníky. Letošní novinkou byla kategorie Dio(d)ramata. To je zajímavá výzva do budoucnosti. Velké množství modelů mělo vysokou úroveň, velmi se mi líbily modely japonského tančíku Te-Ke v měřítku 1:72, Char 1 bis v měřítku 1:35, nebo F-105G Thunderchief 1:72.

I když jsme se neumístili „na bedně“, nikdo jsme s prázdnou neodjeli. Klouzek dostal bustu Otto Smika od Tatranskích orlov za Spita Mk.IX 1:48, PaCo cenu Svazu letců za MiG-15 a vlečený terč KT-03 vlastní výroby a já jsem s T-34/76 „Jaroš“ získal „Nejlepšího Čecha“ v bojovce 1:35. Tako cena velmi potěšila mé srdce patriota, stejně jako stavebnice protitankového kanónu 3,7 cm KPÚV vz.37, který bude hezky sekundovat lehkému tanku vz.35.

Všem organizátorům, sponzorům i všem účastníkům patří velký dík za průběh soutěže a gratuluji všem kolegům modelářům, kteří vyhráli.

Výsledkovou listinu najdete na webu Apola Kopřivnice.

Pro vstup do fotogalerie klikněte na fotečku.


 Vstup do Galerie Kopřivnické poháry 2017

avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů