IX. Międzynarodowy Festiwal Plastikowych Modeli Redukcyjnych Bytom 2012

 


Autor příspěvku: Milan Matušek


Letos 25. 2. (2012 - pozn. admina) jsme navštívili modelářskou soutěž v polské Bytomi. Z Opavy to není do hornického města daleko, ale vzhledem k tomu, že nešlo jet kromě krátkého úseku po dálnici, protáhla se cesta na dvě hodiny. Cesta po polských silnicích přináší i možnost srovnání jejich kvality s kvalitou těch našich. Polské jsou rozhodně horší, zejména v obcích.

Soutěž se koná v moderní sportovní hale, která působí ve staré bytomské hornické zástavbě, i přes svou funkcionalistickou strohost, jako objekt z jiného světa. Ve vskutku reprezentativních prostorách je dostatek prostoru nejen pro stoly s modely, ale i doprovodný program, prodejce a díky zatahovací tribuně i pro odpočinek návštěvníků. Nevím, na jaké místě v žebříčku co do významu se bytomská soutěž nachází, ale podle mého mínění bylo modelů dost. Kromě polských modelářů nechyběli čeští. Snad díky vysoké míře patriotismu polských modelářů byly k vidění modely, které se u nás téměř nevyskytují. Oproti loňsku jsem byl trochu zklamán, Spitfiry Jana Žumbacha byly pouze tři. Smile

Prodejců bylo, myslím si, také dost. Sortiment byl přibližně stejný jako na našich soutěžích, ale v jednom polští prodejci excelují. A to v prodeji dle mého názoru pirátských kopií odlévaných doplňků a figur renomovaných značek. Na závěr pár neumělých fotek.

Pro vstup do fotogalerie klikněte na fotečku.


galery

avax-models.cz

Owl.cz

Profimodeller.com

Ukázky našich modelů

Příští briefingy

Počítadlo přístupů